AVON parfemi 

Kako biste se pravilno brinuli o svojoj bočici parfema, nije dovoljno da je donesete kući i stavite na svoj toaletni ormarić. Uz nekoliko jednostavnih koraka, možete očuvati kvalitet svog najdražeg parfema sve do posljednje kapljice. Više faktora utiče na kvalitet mirisa.

Temperatura

Toplota može izobličiti miris. Mirise u obliku toaletne vode (Eau De Toilette) ili parfema (Eau De Parfem) poželjno je čuvati u frižideru. Ne samo da ćete sačuvati kvalitet svog parfema, nego će vam prva jutarnja kap ugodno osvježiti kožu. Mirise koji sadrže velik udio esencijalnih ulja najbolje je držati na sobnoj temperaturi, kako bi ulja ostala u tečnom stanju.

Svjetlost

Za razliku od vještačkog svjetla, prirodna sunčeva svjetlost vrlo brzo može promijeniti sastav vašeg mirisa. Zato je važno da se miris čuva dalje od prozora i, po mogućnosti, u kutiji.

Zrak

Ako bočicu ne zatvorite dovoljno čvrsto, ne samo će dio mirisa ispariti, nego će se i njegov kvalitet promijeniti. Najbolji način da izbjegnete ovu situaciju je da kupite sprej umjesto običnog pakovanja.

Vlaga

Mirisi duže traju ako se čuvaju na suhom mjestu. To znači da kupatilo i nije najbolje mjesto za čuvanje parfema.

Advertisements